Låt inte dötiden på hotellet begränsa dig

hotellrum

Oavsett vart eller när man åker så hamnar man oftast på någon form av hotell. Detta kan vara lågbudget, exklusiva och dyra eller någonstans mitt emellan. Något alla rum, oavsett pris, har gemensamt är att det alltid finns tid som spenderas inne på rummet. Detta kan vara att du precis kommit hem från poolen eller stranden och behöver en paus, eller om det är dåligt väder så att du inte känner för att gå ut. Detta gör att tiden som man har går ”till spillo” och man inte utnyttjar den tiden man har.

Det är detta vi kommer försöka motverka i denna artikel. Vi ska försöka guida dig till vad som finns på de olika hotellen för dig att göra istället för att sitta in på rummet och vänta på nästa sak du ska göra.

Lågbudgethotell har oftast sämre tillgång till aktiviteter

Om du har hamnat på ett lågbudgethotell så måste du verkligen planera vad du vill göra i förtid. Denna typen av hotell är oftast väldigt trevliga, men det finns inte mycket att göra. Men om du bokat ett sådant hotell så är det oftast självklart att man inte kommer sitta inne på sitt hotellrum förutom när man ska sova eller göra sig iordning. Många lågbudgethotell erbjuder inte en restaurang eller en bar men oftast har de en väldigt mysig lobby som man kan använda. Ett tips är att man kan sätta sig där och spela lite kort eller upptäcka hotellet i stort. För att vara beredd inför en regnig dag kan det också vara klokt att packa med sig någon form av underhållning, såsom en bra bok eller liknande. Du kan också ladda ner ett par bra spel till mobilen, alternativt spela online på någon bra spelsajt.

Prisvärda hotell har mer att erbjuda

Om du har checkat in på ett hotell som inte räknas som lågbudget men inte heller är det dyraste så kan du räkna med att det finns lite mer att göra på dessa hotell. Många prisvärda hotell erbjuder en pool eller någon form av spel som biljard i lobbyn för gäster som inte vill sitta inne på rummet. Vad man kan göra är att fråga i receptionen om de erbjuder några aktiviteter eller gå till restaurangen och ta en matbit eller en drink. Likt lågbudgethotellen så är dina möjligheter inte jättemånga, men att fråga runt vad som finns ger dig största möjlighet att hitta något spännande.

Lyxiga hotell gör allt för att skämma bort dig

När det kommer till de mer lyxiga och pampiga hotellen så kommer du vara säker på att det finns så mycket aktiviteter runt hotellet så du aldrig behöver sitta in på rummet. Oftast kan du hitta lappar uppsatta lite överallt på olika aktiviteter under dagen och de startar oftast varje timme eller ibland varje halvtimme. Detta kan vara beachvolleyboll, fotboll, vattenpolo eller om du och en annan vill så finns det stora möjligheter till basket och tennis. Restaurangen har oftast öppet för mat och dryck och att upptäcka hotellet är oftast att rekommendera. Många hotell har olika sektioner med fin design och roliga utsmyckningar.

Se till att planera din tid beroende på vilken typ av hotell du bokar

För att motverka den tiden som du kanske spenderar på rummet så gäller det att planera din resa. Om du är på de dyrare hotellen så är detta oftast inte ett problem då det finns så mycket att göra men om du har mindre valmöjligheter är det rekommenderat att se över vad som finns runtomkring hotellet innan du åker så att du vet vad du kan hitta på om du har tid över.